Groenploeg Rozenburg

"Bijdrage naar kunnen".

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

verkleind 1000


 

Welkom op onze website.              

 

Wat Rozenburg uniek maakt is de rijke variatie aan natuur, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Draagt U het Rozenburgs openbaar groen een warm hart toe en wilt U uw steentje bijdragen?  Meldt U zich dan aan als vrijwilliger bij de Groenploeg. Bijzondere vaardigheden zijn niet vereist. De vrijwilligers van de Groenploeg zijn tegen ongevallen en aansprakelijkheid verzekerd via de Rotterdamse Vrijwilligersverzekering.  De Groenploeg ontvangt een bijdrage in het kader van Bewonersinitiatieven.  Stichting Opzoomer Mee verzorgt hiervan de administratie.

Ons nieuwe onderkomen bevindt zich aan de achterzijde van de Stadswinkel (parkeerplaatszijde winkelcentrum Raadhuisplein).

 ingang en stalling

De 1e en 2e zaterdagochtend van iedere maand zijn onze vaste werktijden. Dan trekken wij er met onze groenmobiel op uit om diverse klussen te doen in het openbaar groen. Op andere dagen van de week wordt er soms ook in het groen gewerkt. De Paddenpoel in het Esdoornpark vraagt af en toe onze aandacht en een groot aantal verwaarloosde knotwilgen hebben inmiddels een andere "smoel" gekregen. Enkele vogelaars onder de groenploegvrijwilligers zijn een nestkastproject gestart. 

Najaar 2016 hebben we ruim 50 nestkasten voor specht, koolmees, pimpelmees en zwartemees  gemaakt en zijn inmiddels allemaal geplaatst. Elk jaar worden de nesten gecontroleerd en gereinigd.


Vrijwilliger worden bij de Groenploeg? Kom naar ons honk en meld je aan.

Op de pagina "Werkplanning" worden de werkzaamheden bekendgemaakt en kunt U inschrijven.  Ieder werkt in zijn (haar) eigen tempo.

Eind juni tot en met augustus is de Groenploeg met vakantie.                                       

Voor het vervoer van onze gereedschappen (en onze koffie!) maken we gebruik van de Groenmobiel, een handige bakfiets waar genoeg in past!