Groenploeg Rozenburg

"Bijdrage naar kunnen".

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Blauwe Reiger afgemaakt

Zaterdag 2 december 2023. Geen muggen, daar was het te fris voor. Groenploegers trokken er in de vrieskou op uit om de klus aan de Blauwe reiger af te maken. 5 Wilgen die zich niet zomaar gewonnen gaven. Zeer zware takken behoudzaam en op veilige manier te lijf gegaan. Een wilg in zijn geheel met ouderwets takelwerk verwijderd en met nieuwe stek herplant.

De planning was om na deze klus elders aan de slag te gaan, maar dit was te hoog gegrepen. Niet in de laatste plaats om een te enthousiaste buikschuivende groenploeger weer vertikaal neer te zetten.

 

.

Knotten rond de vijver achter de Blauwe Reiger

Vandaag zaterdag 11 november hebben de wilgen rond de Blauwe Reigervijver geknot. Het ging niet van een leien dakje, zachtjes uitgedrukt. Ondanks het gunstige droge weer, na de afgelopen kletsnatte periode, liepen we tot onze enkels in het water en de bagger. Enkele wilgen staan praktisch in de vijver , maar hebben toch vijf en een halve forse wilg kunnen knotten.  De bosmaaier hebben we op een slimme, veilige manier ingezet om moeilijk bereikbare wilgen te knotten.

Binnen afzienbare tijd zullen enkele wilgen door ouderdom verdwijnen. Hierop inspelend hebben we een aantal wilgentakken gepoot ter vervanging.

Zaterdag 2 december 2023 gaan we verder om de klus af te ronden.

 

 

 

Zware klus aan de Woutershof

Vandaag 4 november 2023 met 5 groenploegers en de wijkmanager van ons mooie dorp Rozenburg naar de voormalige Woutershof vertrokken om gebruikmakend van een droge periode  2 kolossale wilgen van hun kruin te ontdoen. Dat het een zware klus zou worden hadden we al rekening mee gehouden. Maar achteraf te licht ingeschat.

Ervaring en kennis was zeker bij dit karwei ons voordeel en de klus brachten we tot een goed einde.  Takken van 15 tot 20 meter met een dikte van een bovenbeen werden gecontroleerd tot overgave gedwongen.

De twee nieuwe elektrische kettingzagen zijn een dankbare aanvulling gebleken. Voor de volgende bui losbarstte waren we terug in het honk.

 

 

 

 

Knotten kinderboerderij afgerond

Vandaag zaterdag 7 oktober 2023 met 7 groenploegers naar de Beestenboel gegaan om de resterende 5 knotwilgen te knotten. Klinkt simpel, maar vanwege de hoge temperatuur was het snel peentjes zweten. Tijdens de koffiepauze in het Vliertje hebben we besloten de ploeg op te splitsen en twee man gingen met de bosmaaier naar de dorpstuin om de grasstrook langs het hek te ontdoen van brandnetels en bramenopschot.

Ook dit verliep voorspoedig zodat we op tijd de boel konden inpakken.

 

 

 

 

Knotten op de kinderboerderij

Zaterdag 16 september zijn we met 1 vrouw en 3 man begonnen met het knotten van de 11 bomen op de schapen weide van de kinderboerderij.
We hebben hard gewerkt en 6 bomen van hun pruik ontdaan. De bomen waren behoorlijk uitgegroeid veel zware takken van zo’n 7 a 8 meter lang. En deze moesten nog zo’n 40 meter verder versleept en over het hek worden weggelegd.


Zaterdag 7 oktober gaan wij verder met het afmaken van de rij bomen op de kinderboerderij.
Hebben we dan nog tijd over dan kunnen wij doorgaan rond de vijver achter de Blauwe Reiger.