Groenploeg Rozenburg

"Bijdrage naar kunnen".

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Knotevenement 2024

Zaterdag 10 februari 2024 jaarlijkse wilgenknotdag.

Het was geweldig om te zien dat er zoveel Rozenburgers op de vroege zaterdagochtend zich in willen zetten om wilgen te knotten. De eerste aanzet was vorige week al door de vaste kern Groenploegers geknot, maar er waren nog een veertigtal wilgen die geknot moesten worden. Maar dankzij de grote opkomst van ruim 52 vrijwilligers in alle leeftijden en sexen.

Er werd gezaagd, geknipt en met takken gesleept om op tijd klaar te zijn voor de lunch met erwtensoep. De klus was buitengewoon snel geklaard.

Ondanks de door ons geplaatste hekjes om de veiligheid van wandelaars te borgen kregen we weer vervelende opmerkingen van hondenuitlaters toegesnauwd.

Het wilgenlaantje is na het knotten schoon opgeleverd en na het schoonmaken en opruimen van ons gereedschap genoten we van de uitgebreide lunch.

De jaarlijkse knotdag organiseren kan alleen dankzij de belangenloze inzet van een groot aantal vrijwilligers en organisaties. Het licht voor de hand dat de organisatoren eerst bij hun lokale bestuur, lees Gemeente Rotterdam, steun en support zoeken. Je komt deuren tegen die OF niet opengaan Of dichtgegooid worden. Droevig. Maar Rozenburg vaart zijn eigen scheepje.

Speciale dank aan aannemingsbedrijf Qualm bv, Scoutinggroep Albert Schweitzer, Marianne, Petra en Wim en aan een ieder die deze dag tot een succes hebben gemaakt.